Названо найбільш «підступні» продукти новорічного столу

Ще трохи — й почнуться дні, вільні від роботи, але при цьому дуже ситні. Очолить цей святковий марафон зустріч Нового року, що традиційно проходить з різноманіттям салатів і закусок на столі, пише unian.ua
Медики назвали найбільш підступні на новорічному банкеті частування, повідомляє MedikForum.
1. Майонез.
На понад наполовину будучи чистим жиром, майонез ще нерідко містить у собі хімічні речовини, дуже шкідливі для органів травлення. Експерти радять звести до мінімуму використання купленого продукту й готувати для новорічного столу цей соус самостійно. Інша їхня порада полягає в тому, щоб не вживати його постійно: з’ївши майонез у новорічну ніч, далі краще взяти паузу і дати шлунку відпочити.
2. Алкоголь.
Який же перелік найбільш підступних продуктів на новорічному столі може обійтися без алкоголю? Медики рекомендують зменшувати загальне споживання алкоголю в період святкової ночі, обмежитися 1–2 келихами шампанського, відмовитися від солодких коктейлів із сиропами і газованою водою.
Найкраще пити в новорічну ніч біле сухе вино. В іншому випадку організм отримає надмірну кількість вуглеводів, що негативно вплине на функції підшлункової залози та печінки і, ймовірно, закінчиться збільшенням ваги.
3. Жирне м’ясо.
М’ясні новорічні страви неймовірно підступні: це справжнє джерело калорій, які осядуть на боках або на талії у вигляді збільшення жирового прошарку. М’ясо і без того важкий для травлення продукт, а якщо його їсти вночі, воно може створити серйозну проблему для травного тракту. Особливо якщо врахувати, що попутно з’їдені салати не сприятимуть прискоренню метаболізму. Краще все ж таки мати в новорічну ніч під рукою ферментні препарати.
4. Консерви, ковбаси, нарізки.
Шпроти, ковбаса і нарізка — який же новорічний стіл без них? Між тим, всі вони поповнили собою список найбільш підступних продуктів. Експерти зазначають: через високий вміст солі в цих продуктах в організмі затримується вода і підвищується вага. Але й окрім солі в них міститься багато консервантів та інших синтетичних інгредієнтів, яких потрібно уникати. Хочете нарізку — спробуйте запекти буженину самостійно.
5. Мандарини.
З’їсти мандаринів можна одразу дуже багато. Але потрібно пам’ятати: у цитрусових висока кислотність, яка може погано впливати на шлунок.
Крім того, мандарини здатні спровокувати алергію, — причому не тільки у алергетиків, практично у всіх.