Розмістити подію →
‹ 
 ›
Сьогодні 19 березня 2024 року
Мій дім Україна
Інформаційний портал про суспільні та культурні події в Україні

Звіт про подію буде тут…

МузеїКиївська обл., Київ

Мальви. Майстер-клас із китайського живопису

25 березня 2023
Мальви. Майстер-клас із китайського живопису

25 березня Музей української діаспори поновлює проведення майстер-класів із класичного китайського живопису від художниці Чі Шаотін. Цього разу мисткиня проведе заняття дистанційно, представивши свою віртуальну майстерню через Zoom, а в музеї їй в цьому допоможе її учениця, випускниця курсів «Се-Ї» та «Гунбі» Єлизавета Бєляєва.
Темою березневого заняття стане написання композиції «Мальви» в традиційному китайському живописному стилі Се-Ї (вираження ідеї). Протягом майстер-класу учасники створять на проклеєному рисовому папері композицію з мальвами – квітами, що символізують любов до рідної землі, свого народу, батьківської хати. Здавна вони вважаються символом мудрості та уособлюють духовне коріння людини. Традиційно мальви прикрашають обійстя українських осель й вважаються сакральними рослинами в Україні, хоча потрапили вони сюди зі Східної Азії тільки наприкінці ХV ст.
На майстер-класі учасники ознайомляться з історією китайського живопису, дізнаються про його види та жанри, особливості використовуваних інструментів і матеріалів, навчаться володіти пензлем, виконувати лінії різної довжини та ширини, писати сухим і вологим пензлем, гармонійно поєднувати відтінки, а також дізнаються багато цікавого про культуру, естетичні й філософські основи Піднебесної.

Дата: 25 березня 2023.
Час: 12:00-14:30.
Вартість: 600 грн. з учасника.
ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!
Усі матеріали для участі входять у вартість, тож необхідно попередньо зареєструватися: 0935784767 (Єлизавета). Реєстрація триває до 23 березня.
У разі оголошення повітряної тривоги ми призупиняємо наш майстер-клас, а учасників просимо пройти до найближчого укриття БЦ «Сенатор». Якщо тривога не буде скасована в найближчу годину – ми будемо змушені перенести майстер-клас на іншу дату. Якщо тривога буде оголошена на момент, коли подія тривала більше 1 год 30 хв, подія вважатиметься такою, що відбулася.

Адреса: Київ, вул. Князів Острозьких, 40Б
Телефон: +380442806418
Сайт: www.facebook.com/events/586340680194500
Ел. пошта: museum.diaspora@gmail.com



вгору