Розмістити подію →
‹ 
 ›
Сьогодні 19 квітня 2024 року
Мій дім Україна
Інформаційний портал про суспільні та культурні події в Україні

Звіт про подію буде тут…

МузеїКиївська обл., Київ

Рік вимушеної міграції. Марина Камінська

3 березня – 2 квітня 2023
Рік вимушеної міграції. Марина Камінська

3 березня в Музеї української діаспори відкривається виставка «Рік вимушеної міграції. Марина Камінська».
У лютому минулого року українська художниця Марина Камінська, як і тисячі інших українців, внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну, була вимушена покинути рідну домівку й виїхати за кордон. Шлях еміграції мисткині пройшов через Західну Україну, Австрію та врешті Німеччину. Протягом останніх семи місяців Марина Камінська мешкає в німецькому місті Брауншвайг.
На персональній виставці художниці будуть представлені акварельні та акрилові роботи, створені нею напередодні повномасштабного вторгнення та після вимушеної міграції до Німеччини. Більшість із них - про біль і силу, про відродження України, про її людей, про світло, яке допомагає українцям у протистоянні в темні часи жорстокої війни.
«Вдома я залишила незавершене велике полотно, але з перших днів повномасштабного вторгнення почала нову серію акварелей … Всі мої рисунки, створені за останній рік, - це рефлексії, спроби усвідомити та прожити тяжкі події війни. Будучи за тисячі кілометрів від дому, я зображаю мою рідну України, яка завжди пульсує в моєму серці» - розповідає художниця.
Виставку «Рік вимушеної міграції. Марина Камінська» можна відвідати в Музеї української діаспори з 3 березня до 2 квітня 2023 року. Урочисте відкриття – 3 березня о 17.00. Адреса: м. Київ, вул. Князів Острозьких, 40б. Тел. для довідок: 0442806418.
Біографічна довідка
Українська художниця Марина Камінська народилася й виросла в селі Гореничі на Київщині. Навчалася в Національній академії керівних кадрів культури та мистецтв у Києві. Свій професійний творчий шлях розпочала у сфері сучасної хореографії та згодом продовжила втілювати власні ідеї через форми й ритми кольору у візуальному мистецтві.
Основні теми дослідження Камінської - це самоідентичність людини в різні періоди її зростання та пізнання, зокрема, родинні зв'язки, материнство, національна ідентичність, духовний пошук. У всіх свої роботах мисткиня намагається пізнати реальність через призму структури особистості, котра сприймає та формує її.
Марина Камінська бере участь у групових та проводить персональні виставки в Києві, Відні, Гарс-ам-Кампі, Мюнхені, Нюрнберзі, Кракові, Берліні, Брауншвайгу. Художниця активно приймає участь в благодійних мистецьких аукціонах та проєктах для підтримки ЗСУ та допомоги постраждалим у війні українцям.

Адреса: Київ, вул. Князів Острозьких, 40Б
Телефон: +380442806418
Ел. пошта: museum.diaspora@gmail.com



вгору