Розмістити подію →
‹ 
 ›
Сьогодні 19 березня 2024 року
Мій дім Україна
Інформаційний портал про суспільні та культурні події в Україні

Звіт про подію буде тут…

МузеїКиївська обл., Київ

Коник-мотанка. Подаруй оберіг захиснику

8–14 жовтня 2022
Коник-мотанка. Подаруй оберіг захиснику

8 і 14 жовтня з нагоди Дня захисника України та Покрови в Музеї української діаспори (вул. Князів Острозьких, 40Б) відбудуться майстер-класи «Коник-мотанка. Подаруй оберіг захиснику».
З давніх давен коней дуже шанували, адже їхня роль у господарстві та житті людини була неабиякою. Предковічно коні були помічниками богів, воїнів-козаків, хліборобів. Вогняний кінь – це символ нескінченної творчої енергій, він біжить крізь час протягом багатьох тисячоліть і залишає за собою вогонь-силу, що запалює новими ідеями творчих людей. Сонячний кінь вважається оберегом для чоловіків, допомагає їм бути успішним у справах, здобувати перемоги, досягати поставлених цілей.
Коник-мотанка відомий здавна, це могутній оберіг і символ зв’язку між поколіннями, який зустрічається в багатьох традиційних культурах. В давнину, виготовляючи такі мотанки, майстри вкладали в них свою енергію, думки й особливі побажання.
Виготовлених протягом майстер-класу коників ви зможете забрати з собою чи за бажанням залишити в музеї, а ми передамо зроблені вами обереги до підрозділів ЗСУ, де зараз воюють наші колеги-музейники.
Проводитиме заняття засновниця арт-майстерні «Народні ляльки й обереги», майстриня Алла Поплавська.
Розклад проведення майстер-класів:
8 жовтня, 12:00-13:00
14 жовтня, 12:00-13:00
Вартість – 250 грн.
УВАГА! Усі матеріали для участі входять у вартість, тож обов’язково необхідна попередня реєстрація: https://forms.gle/ZQbKNHSKtxiwDUaGA

Адреса: Київ, вул. Князів Острозьких, 40Б
Телефон: +380442806418
Сайт: fb.me/e/1OKHNM8ua
Ел. пошта: museum.diaspora@gmail.com



вгору