Розмістити подію →
‹ 
 ›
Сьогодні 27 квітня 2024 року
Мій дім Україна
Інформаційний портал про суспільні та культурні події в Україні

Звіт про подію буде тут…

МузеїКиївська обл., Київ

Соковитий персик. Майстер-клас із китайського живопису

6 серпня 2022
Соковитий персик. Майстер-клас із китайського живопису

6 серпня в Музеї української діаспори відбудеться майстер-клас із класичного китайського живопису від художниці Чі Шаотін. Цього разу мисткиня продовжить проводити заняття дистанційно, адже внаслідок повномасштабного російського вторгнення в Україну вона втратила свій дім та була змушена виїхати в безпечне місце за кордон. Чі Шаотін представить свою віртуальну майстерню через Zoom, а проводити майстер-клас на місці їй допоможе її учениця, випускниця курсів «Се-Ї» та «Гунбі» Єлизавета Бєляєва.
Темою серпневого заняття стане написання композиції «Соковитий персик» в традиційному китайському живописному стилі Се-Ї (вираження ідеї). Протягом двох годин майстер-класу учасники створять на проклеєному рисовому папері композицію з персиком – символ безсмертя і довголіття. У східній культурі існує повір’я, що кожна частина персикового дерева має свою цінність, наприклад, деревина захищає від злих духів, а квіти й пелюстки мають приворотну силу кохання.
На майстер-класі учасники ознайомляться з історією китайського живопису, дізнаються про його види та жанри, особливості використовуваних інструментів і матеріалів, навчаться володіти пензлем, виконувати лінії різної довжини та ширини, писати сухим і вологим пензлем, гармонійно поєднувати відтінки, а також дізнаються багато цікавого про культуру, естетичні й філософські основи Піднебесної.
Дата: 6 серпня 2022.
Час: 12:00-14:00.
Вартість: 450 грн. з учасника.
ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!
Усі матеріали для участі входять у вартість, тож необхідно попередньо зареєструватися: 0935784767 (Єлизавета Бєляєва).
У разі оголошення повітряної тривоги ми призупиняємо наш майстер-клас, а учасників просимо пройти до найближчого укриття. Якщо тривога не буде скасована в найближчу годину – ми будемо змушені перенести майстер-клас на іншу дату. Якщо тривога буде оголошена на момент, коли подія тривала більше 1 год 30 хв, подія вважатиметься такою, що відбулася.

Адреса: Київ, вул. Московська, 40Б
Телефон: +380442806418
Сайт: fb.me/e/3p6d9JL8k
Ел. пошта: museum.diaspora@gmail.com



вгору