Розмістити подію →
‹ 
 ›
Сьогодні 19 березня 2024 року
Мій дім Україна
Інформаційний портал про суспільні та культурні події в Україні

Звіт про подію буде тут…

Свята та розвагиКиївська обл., с. Копачів

Київщину чекає знайомство з унікальними тваринами

22–30 січня 2022
Київщину чекає знайомство з унікальними тваринами

22, 23, 29 та 30 січня у Древньому Києві Князівства Київська Русь («Парк Київська Русь») пройде розважальна програма «Світ коней». Гості дізнаються багато цікавого про коней рідкісних історичних порід, насолодяться кінними виступами, прогулянками верхи та в екіпажі, а також долучаться до історії та традицій Київської Русі.
У Князівстві на гостей чекає подорож у часі на тисячу років назад у добу Київської Русі. Адже тут (у Київській області, Обухівському районі, с. Копачів, "Парк Київська Русь") на основі знань сучасної науки відтворюється столиця Київської Русі V-XIII століть у масштабі 1:1. Тут також відроджується атмосфера тієї славетної доби.
Гості поринуть у реальне життя Древнього Києва Х століття. Відвідувачі на власні очі побачать шедеври середньовічної дерев'яної архітектури: монументальну оборонну споруду «Заборола» (довжиною близько 300 метрів), Михайлівські ворота (заввишки 21 метр), князівські тереми та трибуни, садиби киян Х-ХІІ століть. Тут можна побачити відтворену дерев'яну Василівську церкву Х ст. Ця унікальна церква діюча, і всі бажаючі можуть зайти та не лише побачити, в яких храмах молилися наші пращури, а й самі поставити там свічку за здоров'я рідних та близьких. Дізнатися більше про життя наших предків можна, відвідавши музеї та експозиції облогової техніки та кораблебудування. Є навіть середньовічна катівня.
Древній Київ багатий на дива! Одне з них – унікальна «жива» колекція коней рідкісних стародавніх порід, зібраних із найвіддаленіших куточків світу в Княжій стайні. Представників деяких порід в Україні більше ніде не побачити, оскільки їх було завезено до нашої країни в єдиному екземплярі.
22, 23, 29 та 30 січня на відвідувачів чекає близьке знайомство з цими прекрасними тваринами. Гості зможуть дізнатися багато цікавих фактів про особливості та походження порід, про те, які визначні історичні постаті володіли представниками тієї чи іншої породи. Досвідчені конярі поділяться з відвідувачами секретами з догляду та дресирування коней.
Усі охочі зможуть підійти до коней, погладити їх, сфотографуватися з ними, проїхати верхи або в екіпажі. З собою можна взяти моркву, буряк і пригостити коней із дозволу адміністрації стайні.
У Древньому Києві відроджуються традиційні для України стародавні кінні бойові мистецтва: гарцювання (джигітовка) і верхова стрільба з лука.
Усі бажаючі можуть опанувати стародавнє бойове мистецтво верхової стрільби з лука, записавшись до школи кінних лучників «Князь Володимир». Стати її учнем дуже просто: потрібно звернутися до організаторів у Древньому Києві або зв'язатися за тел. (050) 385-06-14 та (050) 385-20-35. Вже з першого заняття ви почнете осягати мистецтво управління конем і влучної стрільби з лука. Долучіться до бойових традицій наших пращурів!
Кожен гість Древнього Києва відчує себе повноправним мешканцем середньовічного міста. Тут можна пройтися середньовічними вуличками та спробувати прочитати вказівники старослов'янською мовою, зайти до середньовічної крамниці та вибрати оригінальні сувеніри ручної роботи на згадку, в Княжій костюмерній – приміряти костюми часів Київської Русі та влаштувати фотосесію в них, а в гостях у волхвині – дізнатися про потаємне і скуштувати трав'яних напоїв за стародавніми рецептами. Любителів екстріму потішать швидкісна гірка «Змій Горинич» та канатний спуск «Політайло».
Княжі кухарі пригощають гостей гарячими напоями та смачними стравами з багаття.
Бажаючі продовжити відпочинок можуть залишитись на ніч у комфортабельних кімнатах (за умови попереднього бронювання).
 У програмі можливі зміни.
Відвідування Древнього Києва відбувається з дотриманням вимог карантинного режиму.
Древній Київ розташований за 45 хвилин їзди від Києва сучасного – у Київській області, Обухівському районі, с. Застугна (Копачів).
Доїхати можна своїм авто або громадським транспортом. Розклад маршруток можна дізнатися на сайті "Обухівтранс" або на сайті "Парк Київська Русь" в розділі "Контакти".
Ціна квитка:
- Повний квиток для дорослого: 22-23, 29-30 січня - 200 грн. (діє акційна ціна – замість 250 грн.);
- для пенсіонерів та студентів – 150 грн.;
- для дітей шкільного віку – 100 грн.;
- для дошкільнят – безкоштовно.
Докладніше на сайті www.parkkyivrus.com

Адреса: с. Копачів, Обухівський р-н, Київська обл.
Телефон: +38 (044) 461-99-37, +38 (050) 385-20-35
Сайт: www.parkkyivrus.com
Ел. пошта: info@parkkyivrus.com



вгору