Розмістити подію →
Сьогодні 4 серпня 2020 року
Мій дім Україна
Інформаційний портал про суспільні та культурні події в Україні

7 правил вживання м’яса за новорічним столом

 
7 правил вживання м’яса за новорічним столом

Відварене м’ясо або приготовлене способом холодного копчення має невисокий відсоток канцерогенних сполук, заспокоїли нас фахівці Норвезького інституту здоров’я і навколишнього середовища. Однак такого ж не можна сказати про курочку-гриль або про підсмажені скибочки бекону зі шкіркою. Адже саме в курячій і свинячій шкірці міститься найвищий рівень шкідливих речовин. І при швидкому нагріванні — на грилі або при смаженні на сковорідці канцерогенність свинини і курки посилюється.

Сім порад, щоб м’ясні продукти на новорічному столі принести тільки користь:

1. М’ясні продукти, приготовлені при низьких температурах: ковбаса типу пепероні, в’ялене м’ясо, в’ялені ковбаси, — у сенсі впливу на організм канцерогенів найбільш безпечні.

2. Але якщо не можете втриматися від апетитної курочки — гриль, то варто хоча б знімати з неї шкірку.

3. Намагайтеся з’їдати пташине м’ясо в день його придбання і не розігрівати повторно. Наступні дії високих температур збільшують концентрацію гетероциклічних амінів у м’ясі. Це стосується всіх м’ясних продуктів. Навіть запечене або відварне м’ясо краще розігрівати не більше одного разу, радить дієтолог — гастроентеролог Світлана Бережна.

4. М’ясо-гриль радять заїдати помідорами, брокколі або зеленою квасолею, можна з часничком — всі ці продукти багаті харчовими волокнами, які допоможуть нейтралізувати дію шкідливих речовин і вивести їх з організму.

5. А от картопля, навпаки, робить важчим травлення і уповільнює виведення токсинів. Її краще подавати з рибою, а до м’яса — овочі та рис.

6. Не запивайте м’ясні страви солодкими напоями — газованими, соками з м’якоттю. Це посилює навантаження на підшлункову.

7. Ідеальні напої для м’яса:

з алкогольних: до яловичини — сухе червоне вино, до курки — біле вино або шампанське сухе чи брют, до баранини — коньяк, міцні ароматні настойки, до кабана або оленини — горілка, до качки — віскі або бренді, до свинини — хороше пиво.

З неалкогольних: зелений чай, теплий кислуватий морс, чорний чай з лимоном.

Холодними напоями м’ясо запивати не варто — вони сповільнюють процес травлення і можуть підкреслити неприємний присмак жиру в м’ясному блюді. Також погано запивати м’ясні страви кавою — вона перебиває смак і дає навантаження на печінку і жовчний міхур, потім може з’явитися присмак гіркоти.

Джерело: obozrevatel.com




Дивіться також


вгору