Розмістити подію →
Сьогодні 15 грудня 2019 року
Мій дім Україна
Інформаційний портал про суспільні та культурні події в Україні

Чим небезпечний сік у пакетах: пояснення експерта

 
Чим небезпечний сік у пакетах: пояснення експерта

Пакетовані соки містять в собі велику кількість цукру.

В будь-якому продуктовому магазині можна побачити десятки видів різного соку і нектару, упакованого в барвисті пакети і красиві пляшки.

Як передає Народна Правда, експерт Наталія Іванова розповіла, шкідливий чи пакетований сік.

Пакетовані соки, крім природної фруктози, містять в собі велику кількість цукру і органічних кислот, які туди додають штучно. Багато виробників не скупляться додавати у сік різні стабілізатори і ароматні компоненти, щоб прикрасити смак того концентрату з якого робиться напій.

Сік з пакетів, банок, пляшок і будь-яких інших герметичних упаковок у будь-якому випадку втрачає велику частину всіх своїх вітамінних та інших корисних властивостей.

Фахівець розповіла, як правильно вибирати сік в магазині.

Він може бути освітленим або ні, з м’якоттю або без. На упаковці такого соку можуть бути написи: «натуральний сік», «витяжка прямого віджиму», «відновлений сік». Він не містить ароматизаторів, барвників, цукру, консервантів та ін.

У разі якщо на пачці написано «нектар», то частка натурального продукту в ньому становить 25–30 %. Інше, вода, лимонна кислота, цукор. Хороший нектар нітрохи не гірше соку. Як правило нектар роблять з тих видів ягід і фруктів, сік яких неможливо пити в натуральному вигляді, наприклад, смородини або банана.

У морсі ж частка натуральних речовин ще менше — всього 15 %. Він вже має тільки гастрономічну цінність. Частка ж натурального продукту в соковмісних напоях не перевищує 10 %. Вони корисності нічим не відрізняються від газованої води.

На думку експерта, в правильному соку не повинно бути консервантів, підсилювачів смаку, барвників, замінників цукру.

Корисний кожен сік по-своєму. Вибирати потрібно виходячи з власного смаку і потреб організму. Восени-взимку, наприклад, дуже доречним буде цитрусовий. Стакан апельсинового соку містить у собі необхідну добову норму вітаміну С. Овочеві соки нічим не поступаються фруктовим по корисності, до того ж вони менш калорійні.

При приготовленнии соку в домашніх умовах, потрібно мати на увазі, що фрукти, які потрапляють на прилавки, зриваються недоспевшими і часто обробляються агресивними речовинами для збереження. Сік з них буде мати той же склад, що віджатий з стиглих плодів у найкоротші строки після складання.


Джерело: narodna-pravda.ua

Дивіться також


вгору