Розмістити подію →
Сьогодні 27 вересня 2020 року
Мій дім Україна
Інформаційний портал про суспільні та культурні події в Україні

10 найкорисніших продуктів для зимової вечері

 
10 найкорисніших продуктів для зимової вечері

Зимова вечеря має свої особливості. Вона має бути достатньо ситною, адже у холодну пору року ми витрачаємо багато енергії на зігрівання, проте одночасно й легкою, щоб під час сну шлунок мав можливість відпочити.

А ще вона має включати в себе продути для зміцнення імунітету.

Найкраще вечеряти за 3–4 години до сну. Сайт sunny7.ua склав список найкорисніших продуктів для зимової вечері.

1. Риба

Вона добре насичує, позбавляючи на довгий час від почуття голоду. На вечерю не рекомендується вживати смажену рибу, адже вона містить велику кількість калорій. Запікайте чи потушкуйте сьомгу, лосось, скумбрію, тріску та іншу морську рибу — вона містить необхідний йод та омега-3 жирні кислоти. Обов'язково скроплюйте готову страву лимонним соком.

2. Індичка або телятина

Це дієтичне м’ясо, яке вважається корисним продуктом для вечері.

3. Молочні продукти


Якщо у вас був пізній обід, або ви не встигли зголодніти для повноцінної вечері, можете випити йогурт, кефір або з’їсти сир з фруктами. Це приклад легкої та корисної вечері — молочні продукти є джерелом кальцію, який, до речі, найкраще засвоюється саме ввечері.

4. Гарбуз

З нього можна готувати каші, супи-пюре, запікати з медом. Цей овоч багатий на вітаміни і клітковину. Важливо, що при термічній обробці гарбуз не втрачає більшості своїх вітамінів.

5. Морепродукти

Кальмари, креветки, раки, устриці — дуже корисні на вечерю! Вони насичують організм йодом, вітамінами групи В, вітаміном С.

6. Овочі

Тушковані овочі на вечерю — саме те, що потрібно. Також овочі можна запікати в духовці і готувати на парі. Натомість відмовтеся від смажених овочів на вечерю, тим більше, від картоплі, в якій багато крохмалю. Для зимових вечерь відмінно підійде квашена, тушкована капуста. Загалом, якщо хочете схуднути, обов’язково включайте у вечірнє меню капусту (цвітну, білокачанну, брюссельську, броколі), оскільки в капусті міститься тартронова кислота, що перешкоджає утворенню жиру з вуглеводів.

7. Фрукти

Взимку дієтологи радять їсти хурму, ківі, яблука, а також цітрусові. Фрукти краще вживати не пізніше, ніж за 4 години до сну, щоб уникнути здуття живота. Налягайте на цитрусові, які багаті на вітамін С. Адже, як відомо, зима — час вірусних захворювань.

8. Горіхи та насіння

Важливо додавати горіхи до складу овочевої вечері для задоволення потреби організму в білках. Жменя будь-яких горіхів на вечерю у складі салату, з йогуртом чи просто так наситять організм білками, вітамінами, мінералам та корисними жирами.

9. Гречана каша

Найбільш рекомендована на вечерю каша — гречана. Готуйте її на воді, без молока і вершкового масла.

10. Узвар

У ньому міститься багато мікроелементів, потрібних організму людини. А от від кави, какао, міцного чаю бажано відмовитися. У зимові вечори також відмовтеся від важких страв, борошняного і солодкого.

Джерело: dobryjlikar.com

Дивіться також


вгору